Skal levere elementer til nytt JM-prosjekt på Langhus

LSE Byggesystem har inngått kontrakt med JM Norge AS om leveranse av elementer til et nytt boligfelt på Langhus i Nordre Follo kommune. Kontrakten har en totalverdi på omlag 21 millioner kroner uten merverdiavgift.

JM Norge AS bygger ut boligfeltet Langhus Gård i Viken fylke. Her skal det komme et variert utvalg boligtyper. I alt rundt 300 leiligheter og 80 rekkehus vil få plass i hele boligfeltet, som ligger fem kilometer fra Ski sentrum.

Kontrakten mellom JM Norge AS og LSE Byggesystemer gjelder leveranse til syv rekkehus i den delen av feltet som har fått navnet Kollen. I tillegg innebærer kontrakten opsjoner på resterende 21 rekkehus i samme felt. I alt 28 rekkehus fordelt på fem rekker i byggetrinn tre.

– Det skal bli veldig spennende å få begynt på dette prosjektet, sier salgsleder i LSE Byggesystemer, Helena Guttormsen.

Optimalisert for elementer

Partene startet samarbeidet om å utvikle prosjektet for snart to år siden. Med mål om å tilpasse rekkehusene best mulig for bruk av elementer ble JM Norges arkitekt tidlig koblet sammen med prosjektledere hos LSE Byggesystemer. Sammen har de optimalisert husene for bruk av elementer.

– Vi har hatt en lang reise med å utvikle dette prosjektet sammen med LSE Byggesystemer. Vi skjønte tidlig at det var lønnsomt for oss at vår arkitekt var med å utvikle prosjektet for elementer fra starten av. Vi har hatt god sparring med LSE og det har vært veldig mange bra ressurser å trekke på, sier prosjektsjef i JM Norge AS, Jarle Gehrken, som understreker at han ikke får fullrost samarbeidet godt nok så langt.

JM Norge AS inngikk rammeavtale med LSE Byggesystemer i fjor, og LSE er godt i gang med leveranse for JM til et boligfelt på Skogsåsen, også dette i Nordre Follo kommune. Erfaringene herfra bruker partene til å utvikle og effektivisere leveransen.OMVISNING: JM Norge AS var på befaring på fabrikken til LSE Byggesystemer på Akland i Risør i fjor. Prosjektsjef Jarle Gehrken forteller at han synes det var veldig bra å se hvor ren, ryddig og strømlinjeformet fabrikken er.

– Det er en fordel å ha en rammeavtale. Vi blir godt kjente, og de får erfaring og kunnskap om våre produkter. Vi har hatt et veldig tett og godt samarbeid og dialog med JM Norge AS og ser frem til å utvikle oss videre sammen, sier salgsleder i LSE Byggesystemer, Helena Guttormsen.

Totalleveranse til svanemerket prosjekt

Kontrakten innebærer produsering og montering av tak, yttervegger, bjelkelag, reisverk til innervegger, brannvegger, utvendig boder, levegger, terrasser og pergola. En komplett leveranse fra LSE Byggesystemer hvor rekkehusene blir montert og komplettert ferdig utvendig. For JM Norge AS betyr høy grad av ferdigstillelse i leveransen fra LSE Byggesystemer større trygghet når de skal prosjektere for småhus.

– Vi har valgt å gå for høyere grad av ferdighus for å minimere risiko i våre kalkyler. Det gir oss større grad av trygghet, sier Gehrken.

JM Norge AS svanemerker alle sine nye boligprosjekter. LSE Byggesystemer er listet i husproduktportalen til Svanemerket, noe som betyr at de leverer elementer som følger kravene til svanemerking i dette prosjektet. Det gir boliger med lavere energiforbruk og bedre inneklima, samtidig som de bidrar til å redusere den globale klima- og miljøbelastningen.

Elementene skal produseres på fabrikken til LSE Byggesystemer på Akland i Risør kommune. Deretter fraktes de ut til byggeplass for montering fra uke syv neste år. Prosjektsjef Gehrken forteller at de forventer å kunne bestille 21 rekkehus til i dette byggetrinnet ganske snart, og at de ser for seg å bestille ytterligere 50 rekkehus til fremtidige byggetrinn. 

– Det er den veien det går, fastslår Gehrken.

Rekkehus på Langhus Gård -Kollen

Image 3 of 5